Beste Beoordelingen Over Dakbedekking In 2022

Beste Dakbedekking Voor Bescherming Tegen Sneeuw En Regen

Een solide dak is essentieel voor de stabiliteit van elk huis. Een dak is de eerste verdedigingslinie tegen barre weersomstandigheden. Een dak creëert de perfecte omgeving voor comfort in uw woonruimte. Een van de belangrijkste kenmerken die de moderne daken zo geavanceerd maken, is de (vaak over het hoofd geziene) dakonderlaag.

Dakbedekkingsonderlagen zijn de belangrijkste buffer tussen de dakbedekkingsmaterialen van de toplaag en de dakbedekking, multiplex of anderszins. Er zijn veel ondervloeren op de markt die kunnen worden gebruikt om aan de eisen van elke klimaatzone te voldoen. Er zijn veel opties voor ondervloeren die kunnen worden gebruikt om specifieke weersomstandigheden zoals harde wind of regenbuien te bestrijden.

In het volgende artikel bespreken we de basisprincipes van onderdaksystemen, materialen en veelgestelde vragen. Laten we graven!

Hoe De Beste Ondervloer Voor Het Dak Te Kiezen?

Kennis is essentieel, of u nu van plan bent een dak te renoveren of een nieuwbouwproject te starten. Het is belangrijk om alle relevante informatie over uw dak te verzamelen en te achterhalen wat het op zijn best zou laten presteren. Dit omvat niet alleen de klimaatomstandigheden en meteorologische consistentie, maar ook de veiligheidsrichtlijnen die in uw regio moeten worden gevolgd.

Compatibiliteit

De compatibiliteit van dakonderlagen hangt af van het type dakbedekkingsmateriaal dat wordt gebruikt. Elk dakbedekkingsmateriaal vereist een specifieke reeks kenmerken van zijn versterkingslaag. Bijna elke ondervloer kan echter op specifieke daktypes worden gemaakt.

Daarom worden traditionele shingles geleverd met onderlagen van vilt, met name dakvilt van 7 kg die een behoorlijke bescherming bieden. Ze bevorderen ook de dakventilatie.

Metalen daken gaan daarentegen samen met synthetische onderlagen die superieure hittebestendige eigenschappen bieden. Op deze manier gaat het dak de strijd aan met oververhitting die optreedt in metalen oppervlakken na langdurige blootstelling aan de zon. Als u in barre klimaten leeft, is metalen dakafdichting een uitstekende optie.

Klimaat

Over het algemeen vragen warmere locaties met een hogere luchtvochtigheid en hoge UV-niveaus om synthetische ondervloeren. Deze materialen stoten vocht af, zijn bestand tegen hitte en bieden een meer naadloze toepassing. Woningen in koudere klimaten met frequente wind, regenbuien, sneeuw of storm, zouden baat hebben bij stevige vilten onderlagen en speciaal ontworpen ijs- en waterschilden.

Kwalitatief

Dit hangt grotendeels af van de materialen die worden gebruikt bij de productie van de ondervloer en van hun inherente duurzaamheid. Een aantrekkelijke garantie van 10 jaar of 30 jaar kan ook helpen bij het maken van uw definitieve beslissing.

Beoordeling Van De Beste Ondervloeren Voor Daken

Grace TV718355 Dakondervloeren

Voor de veiligheid en het comfort van uw woning is het vooral belangrijk dat uw dak bestand is tegen zware weersomstandigheden zoals sneeuw en regen.

De Grace 628 RDC03-06 dakbedekking is extreem duurzaam en beschikt over een eersteklas, zelfklevend membraan dat waterdichting op het hoogste niveau biedt.

De onderlaag is gemaakt van met rubber beklede lijm en is versterkt met een gelamineerde polyesterfilm met hoge dichtheid . Het biedt bescherming aan uw dak, houdt het droog en vrij van vocht.

Om ervoor te zorgen dat de waterafstotende eigenschappen consistent zijn, is de onderlaag gemaakt van materialen met een hoge dichtheid die worden geleverd met een extra laag vouwloos lossingspapier voor extra gebruiksgemak.

Het lossingspapier beschermt de hechtende eigenschappen van uw product, ongeacht hoe lang of waar u het bewaart voordat u het aanbrengt.

Nadat het papier is verwijderd, hecht het rubberen asfalt stevig aan uw dakterras. Grace-membraanstrips zijn verkrijgbaar in rollen van 22,9 m lang met verschillende breedtes: 15 cm, 23 cm, 30 cm en 46 cm.

Naast zijn algemene waterdichtheid, blijkt deze dakonderlaag een geweldige bescherming te zijn tegen verschillende lekken die het gevolg kunnen zijn van door de wind aangedreven regen of ijsdammen. Wanneer correct aangebracht op de dakrand en detailgebieden van uw dakoppervlak, kan de onderlaag alle kwetsbare gebieden bedekken en uw huis beschermen tegen elk type lekkage.

Bovendien is deze waterbestendige onderlaag compatibel met een breed scala aan dakontwerpen , waardoor het een perfecte versterkingskeuze is voor de meeste dakbedekkingsmaterialen: van schuine daken tot metalen daken met staande naad en mechanisch bevestigde dakbedekkingen met asfaltshingles, tegels, ceder , of leisteen.

Functies:

  • Afmetingen: 91 cm x 191 cm
  • Gebiedsdekking : 225 sq0.0 m
  • Individuele rollen van 0,0 m breed
  • Membraanstroken in rollen van 22,9 m lang

Voordelen:

  • Materialen met een hoge duurzaamheid
  • Verbeterde lekpreventie
  • Flexibele lengte en breedte
  • Compatibel met een breed scala aan dakbedekkingen
  • Eenvoudige en veilige toepassing

Een van de meest betrouwbare en duurzame plectrums op de markt, deze INTERWRAP-onderlaag biedt jarenlang zware en waterdichte bescherming die geschikt is voor de meest onvoorspelbare weersomstandigheden.

Wie op zoek is naar een passende en duurzame dakbescherming, zou kunnen vermoeden dat het kiezen van zomaar een ondervloer niet altijd de juiste keuze is. Als u van plan bent jarenlang veilig te zijn blootgesteld aan barre klimaten, heeft u een ondervloer nodig van ultraduurzame en in de praktijk geteste kwaliteit.

INTERWRAP produceert namelijk een reeks titanium onderlagen die zich specifiek richten op heavy-duty bescherming.

Titanium PSU30 ondersteunt zijn heavy-duty titel door te zijn gemaakt van gemodificeerd gerubberd asfalt en een harder oppervlak met synthetisch polymeer. Dit verhoogt de waterbestendigheid. Bovendien voorkomt het zelfdichtende schootsysteem wegglijden en hellen, terwijl de zelfklevende applicatie de installatie veel eenvoudiger maakt.

Deze onderlaag kan zowel op rechte daken als op

Het koude grijze oppervlak is bestand tegen uitzetting of krimp bij extreme hitte of kou. De kunststof constructie voorkomt tevens schimmelvorming. Deze ondervloer is zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden, aangezien het bestand is tegen temperaturen tussen -4 C en 24 C . De UV-classificatie is een opmerkelijke 6 maanden, wat betekent dat het tot 6 maanden direct kan worden blootgesteld.

Deze onderlaag is ontworpen om te werken met een verscheidenheid aan dakbedekkingsmaterialen. Het kan direct worden bevestigd op beton, multiplex, OSB, beton of metselwerkoppervlakken. U kunt het tot 180 dagen onbedekt laten voordat u het dekt. Beschikbare daktypes variëren van metaal, tegels, shakes en leisteen tot asfalt en synthetische shingles.

Functies:

  • Afmetingen: 91 cm x 191 cm
  • Dikte: 45 mils
  • UV-blootstelling van 6 maanden
  • Synthetische constructie

Voordelen:

  • Geschikt voor rechte en hellende toepassingen
  • Hoge duurzaamheid
  • Eenvoudige installatie met zelfklevende voering
  • Past op veel dakoppervlakken
  • Superieure UV- en temperatuurbestendigheid

Tyvek is een gerenommeerd bedrijf dat ondervloeren van topkwaliteit produceert die gegarandeerd passen en onderhouden worden op een breed scala aan dakoppervlakken.

Met zijn betrouwbare oppervlakteontwerp met een uniek reliëfpatroon , biedt deze Tyvek Protec 40360- onderlaag een superieure grip op de originele dakbedekking en op geselecteerde gebieden die opnieuw moeten worden bedekt.

Ontworpen voor schuine daken van

Met vier beschermingslagen is de onderlaag antislip, loopveilig en zeer waterbestendig. De geweven polyester basis is versterkt met een waterafstotende laag. De groef verwijdert vuil en water om duurzaamheid te garanderen. De onderlaag is ook kreukvrij, gemakkelijk te krijten en UV-bestendig, met een blootstelling van 3 maanden.

Deze dakonderlaag van 120 wordt geleverd in één rol met 76,2 m materiaal dat geschikt is gemaakt voor directe installatie. De installatie zelf is veilig en toegankelijk, ongeacht wie met het product omgaat, of het nu gaat om professionele bouwers of ervaren huiseigenaren. Tyvek-ondervloeren zijn betrouwbaar en weerbestendig gebleken door jarenlang gebruik en professionele tests.

Functies:

  • Afmetingen: 4×250
  • Verpakking in enkele rollen
  • Het is toepasbaar op een breed scala aan daktypes
  • Voor reparatiewerkzaamheden

Voordelen:

  • Loopveiligheid tijdens installatie
  • Ontworpen om op verschillende dakoppervlakken te passen
  • Uniek toplaagontwerp
  • Geschikt voor dakrenovatie en reparaties
  • UV-bestendigheid gedurende 3 maanden

Bescherming tegen weersinvloeden is uw grootste zorg, of u nu in een warm klimaat leeft of gewoon hete zomers probeert te overleven. Als u in warmere klimaten leeft, dient u uw dak te voorzien van een extra UV-werende coating.

De Grace Select 5003200 wordt geleverd met een dun en licht ontwerp, waardoor hij gemakkelijker te installeren is en tegelijkertijd voldoende bescherming biedt om uw dak niet alleen te beschermen tegen de schadelijke effecten van zonnestralen, maar ook tegen extreme weersomstandigheden.

Voor eenvoudiger aanbrengen is de ondervloer voorzien van een zelfklevende laag. Gemaakt van snel gevouwen papier, de lijmlijnen zijn kreukvrij, antislip en veilig in gebruik, zelfs na lange opslag.

Deze onderlaag is geschikt voor de meeste dakbedekkingsmaterialen. Het kan ook worden gebruikt om verschillende hellingen van verschillende hoeken en hoogten te bedekken. De rubberen asfaltlaag biedt superieure afdichtingseigenschappen. Dit zorgt voor een hogere beschermingskwaliteit en elimineert oppervlaktekwetsbaarheden rond gebieden met dakspijkers.

De Grace Select-onderlaag geeft uw dak voldoende bescherming tegen de zon met een snelheid van 30 dagen ononderbroken blootstelling . De duurzaamheid en extra isolatie zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals wind, regen en ijsdammen.

Deze onderlaag kan worden gebruikt met de meeste dakstijlen en materialen. Naast zijn toegankelijke installatie- en beschermende eigenschappen, is dit Grace Select -product waterbestendig, slipvrij en bijna universeel toepasbaar.

Functies:

  • Afmetingen van 91 cm x 195 sq0.0 m
  • Pakket met één rol
  • De dikte van 25 mils
  • UV-blootstelling gedurende 30 dagen

Voordelen:

  • Zeer duurzaam ontwerp
  • Geschikt voor bescherming tegen alle weersomstandigheden
  • Betrouwbare UV-bestendigheid
  • Inclusief een snel opvouwbaar vrijgavevel
  • Niet vatbaar voor barsten of uitdrogen

Huiseigenaren met daken van asfaltshingle kunnen aanzienlijke voordelen ondervinden bij het kopen van ondervloeren die speciaal zijn ontworpen voor hun daktype, omdat dit de prijs kan verlagen en beter bij uw huis past.

De Owens Corning ProArmor- onderlaag met synthetisch vilt is speciaal gemaakt om daken met asfaltshingle-oppervlakken te versterken. Dit zorgt ervoor dat de onderlaag consistent is gedurende de hele dekking en bij elke afdichting.

Dit op vilt gebaseerde product, met een gewicht van 7 kg, is zeer waterdicht en voegt geen extra gewicht toe aan uw dak. Het is gemakkelijk aan te brengen dankzij het lichtgewicht ontwerp en de gemarkeerde bevestigingen.

Bovendien is de onderlaag voorzien van de Fusion Back Coating Technology die superieure slipweerstand biedt met zijn werkbare dubbele niet-geweven oppervlak.

Het lichtgrijze oppervlak is tot 30 dagen bestand tegen UV-straling . Hoewel de duurzame isolatie uw dak beschermt tegen water- en ijsschade, is het ook bestand tegen door de wind aangedreven regen.

Functies:

  • Afmetingen van 107 cm x 286 sq0.0 m
  • Synthetische viltvernauwing
  • Ontworpen voor asfaltshingles
  • Covers 9,29 sq0.0 m per rol

Voordelen:

  • Betrouwbare waterdichtheid
  • Antislip en veilig te installeren
  • Dual Surface-technologie
  • Verkrijgbaar als lichtgewicht rollen van 107 cm
  • Biedt klasse A brandwerendheid

Als een van de toonaangevende fabrikanten van materialen die zijn ontworpen voor zowel nieuwbouw- als renovatiewerkzaamheden, biedt Firestone zeer duurzame en betrouwbare ondervloeren voor langdurig gebruik in extreme klimaten.

Deze RubberGard-onderlaag is gemaakt van een hoogwaardige synthetische rubbersamenstelling . Het biedt superieure weerstand tegen ultraviolette stralen, ozon en andere weersinvloeden.

Dit product is bestand tegen lage temperaturen en drastische temperatuurdalingen, wat bijdraagt aan de lange levensduur.

Naast zijn superieure beschermende eigenschappen, maakt deze onderlaag de applicatie gemakkelijker, waardoor het toegankelijk is voor doe-het-zelf-installatie en verschillende reparatiewerkzaamheden.

Deze veelzijdige onderlaag is gemakkelijk te contouren , zodat hij in elke vorm kan worden gebruikt. Het materiaal is extreem flexibel en werkt zelfs op lage hellingsdaken en op ongebruikelijke dakconstructies.

Deze ondervloer kan het hele jaar door worden aangebracht wanneer dit voor u het beste werkt. Bovendien kunnen de membranen als milieuvriendelijk product veilig worden gerecycled en zijn ze door hun hittebestendige eigenschappen extreem energiezuinig.

Als het gaat om toepassingsmogelijkheden, wordt deze EPDM-onderlaag beschikbaar gesteld voor volledig verlijmde, geballaste en mechanische installatie.

Functies:

  • Afmetingen van 10×15
  • De dikte van 60 mil EPDM
  • Membraan van synthetisch rubber
  • Geschikt voor doe-het-zelvers

Voordelen:

  • Flexibel membraan
  • Nieuwbouw en dakrenovatie
  • DIY vriendelijke installatie
  • Zorgt voor bescherming tegen lage temperaturen
  • Betrouwbare waterdichtheid
  • Gebruikt groene technologieën voor milieuvriendelijke prestaties

Dit Lottes TPO product is een goede keuze als u op zoek bent naar langdurige bescherming voor uw dak.

Uitgerust met TPO-rubber in plaats van EPDM-rubber, blijkt deze ondervloer zeer buigzaam te zijn tijdens het aanbrengen en toch extreem weerbestendig.

Met een dikte van 45 mil wordt de lekbestendigheid van het product enorm vergroot, terwijl de versterking van polyesterweefsel zorgt voor een betere bescherming tegen krachtige wind.

De ondervloer wordt geleverd met een witte toplaag en een effen grijze onderlaag met een twee keer zo dikke scrim-ondersteuning. Ondanks zijn structurele duurzaamheid blijft de ondervloer licht in gewicht , met een gewicht van slechts 12 kg per vierkant.

Het TPO-membraan is ook zeer goed bestand tegen de meeste weersomstandigheden, van harde wind, overmatige regen en blootstelling aan de zon. De isolatie vergroot de weerstand tegen UV-stralen en oververhitting .

Dit toonaangevende TPO-product is niet alleen gemaakt voor een eenvoudigere installatie zelf, maar het past ook op een breed scala aan dektypes en dakbedekkingsoppervlakken. Deze omvatten multiplex-, metaal-, OSB-, OSB- en polyurethaanisolaties, evenals PVC, TPO en TPO.

De TPO-formulering van deze onderlaag is ontworpen om een hogere flexibiliteit te bieden tijdens de installatie, zoals de mogelijkheid om te lassen en soortgelijke aanpassingen.

Het wordt geleverd met de optie voor
lijmtoepassing en u kunt het gebruiken bij het plannen van uw gootsysteem.

Functies:

  • Afmetingen van 10 x 15
  • 45 Mils
  • TPO-rubbermaterialen
  • Effen witte bovenzijde laag

Voordelen:

  • Wind- en scheurbestendig
  • Extreem flexibele materialen
  • Weerstaat lekke banden en andere schade
  • Versterkt met polyesterweefsel
  • Whitetop-coating
  • Compatibel met vele soorten isolatie

GAF ondervloeren zorgen al jaren voor een toegankelijke en uitgebalanceerde keuze voor het verstevigen van uw dakbedekkingsmaterialen. GAF-ondervloeren zijn gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

De verbeterde loopbaarheid is wat deze GAF-onderlaag onderscheidt. Dit is mogelijk dankzij het innovatieve spingebonden oppervlak dat de tractie verhoogt en het applicatieproces vereenvoudigt.

Een andere belangrijke verbetering die dit product onderscheidt van traditioneel asfaltvilt is de koelfactor . Deze ondervloer is voorzien van een middengrijze ondergrond . Het ervaart een temperatuurdaling tot -1C in vergelijking met zwart vilt dat de neiging heeft meer warmte vast te houden.

Het FeltBuster-synthetische gevoel is gemaakt van niet -asfaltisch polypropyleen . Het is bestand tegen scheuren en stoot water af . Dit voorkomt dat het materiaal gaat kreuken en borstelen en olie, water of andere potentieel schadelijke stoffen lekt.

Naast de verhoogde weerstand tegen vocht, belooft het materiaal veel langer mee te gaan dan conventioneel vilt en een betrouwbaardere bescherming te bieden in wisselende omstandigheden. Waar standaardvilt vrij snel uiteenvalt onder continue blootstelling, heeft dit vilt een sterkere duurzaamheid die bestand is tegen barre weersveranderingen.

Dankzij de speciale constructie kunt u de GAF-onderlaag gelijkmatiger op het dek aanbrengen, waardoor eventuele kreukels worden geëlimineerd en uw dak een meer presentabel uiterlijk krijgt. Deze ondervloer is verkrijgbaar in een lichtgewicht ontwerp dat door de doe-het-zelver kan worden aangebracht.

Functies:

  • Afmetingen van 122 cm x 250 sq0.0 m
  • Verbeterde polypropyleen constructie
  • Koelere oppervlaktetemperaturen
  • Niet-asfalt scheurvaste materialen

Voordelen:

  • Verbeterde beloopbaarheid
  • Minder oppervlaktetemperaturen dan zwart vilt
  • Lichtgewicht constructie
  • Betrouwbare levensduur
  • Duurzame scheurvaste materialen
  • Voorkomt dat water lekt
  • Corrosievrij

Als een van de toonaangevende dakbedekkingsproducten van Alpha Protech, is Rex-onderlaag gemaakt van synthetisch vilt dat tot 6 maanden bestand is tegen blootstelling aan UV-stralen. Als u op zoek bent naar ondervloeren van topkwaliteit die zeker een zeer resistente dekking bieden, zorgt Alpha Protech voor een betrouwbare maar toch redelijk betaalbare keuze.

Deze EPB UL 48250 REX onderlaag heeft zowel de lange levensduur als de sterkte van het materiaal. Geweven synthetisch vilt biedt een betere bescherming tegen vocht, lekkage en barre weersomstandigheden.

De ondervloer is eenvoudig aan te brengen omdat deze zorgeloos kan worden bevestigd met meegeleverde kunststof spijkers van 3 cm en -inch kopdiameter. Bovendien wordt het materiaal steviger en veiliger aan het dek vastgemaakt bij gebruik met galvanisch verzinkte dakspijkers .

Andere ontwerpverbeteringen zijn onder meer zeer efficiënte antislipeigenschappen en een scheurvaste constructie. Dit zorgt ervoor dat het materiaal het vereiste gebied bedekt zonder weg te glijden. Zelfs in nattere omgevingen wordt structurele schade sterk verminderd.

Deze lichtgewicht onderlaag is niet alleen gemaakt om 10 keer lichter te zijn dan gewone vilt, maar is ook ontworpen om veel sterker te zijn dan gemiddelde dakbedekkingsproducten. Rex-vilt is extreem licht, ook al wordt het geleverd met materiaal van 250 vierkante voet .

De combinatie van een koeler bovenoppervlak en isolatie maakt deze ondervloer zeer goed bestand tegen UV-blootstelling. Het is een geweldige keuze voor mensen die in warmere klimaten leven, omdat het bestand is tegen 6 maanden direct UV-licht.

Functies:

  • Afmetingen van 122 cm x 250 sq0.0 m
  • Synthetisch vilt materiaal
  • Kunststof dopnagels met verschillende diameters
  • Klasse A brandklasse

Voordelen:

  • Verhoogde UV-bestendigheid
  • Lichtgewicht ontwerp
  • Slipvrije constructie
  • Sterk geweven materiaal
  • Weerstaat tranen

Soorten Dakonderlaag

Hoewel de huidige markt tal van materialen biedt die als isolatie voor dakonderlagen fungeren, worden de meeste beschikbare producten eerst onderverdeeld in drie hoofdtypen: met asfalt verzadigd vilt, met rubber bekleed asfalt en niet-bitumen synthetische stoffen.

Met Asfalt Verzadigd Vilt

Dit vilt is het oudste type ondervloer dat beschikbaar is. Het werd commercieel gebruikt voordat gerubberd asfalt en niet-bitumen synthetische stoffen werden geïntroduceerd. Met asfalt verzadigd vilt wordt gemaakt met behulp van geraffineerde ruwe olieresten die niet alleen werken als een waterdichtingsmiddel, maar ook de vorming van houtharsvlekken voorkomen.

Tegenwoordig wordt dit type ondervloer gebruikt voor woningen in gematigde klimaten.

Rubberen Asfalt

Hoewel het woord asfalt in de naam voorkomt, bevatten de gemiddelde moderne rubberen onderlagen geen asfalt in hun samenstelling. Er zijn tegenwoordig verschillende samenstellingen beschikbaar die rubberachtig materiaal bevatten dat in plaatvorm wordt vervaardigd. Deze onderlaag wordt het meest gebruikt door gebruikers met lijm als alternatief voor nagels .

Rubberen asfalt is een uitstekende keuze voor extreme temperaturen vanwege zijn flexibiliteit. U kunt deze ondervloer aanpassen aan uw specifieke bouwbehoeften, zoals het toevoegen van waterdichtmakende lagen en geluidsisolatie.

Niet-bitumen Kunststoffen

In de afgelopen jaren is kunststof een van de beste keuzes geworden bij het versterken van moderne daken. Synthetische onderlagen die niet van bitumen zijn gemaakt, zijn gemaakt van thermoplasten zoals polyethyleen en polypropyleen. Een van de belangrijkste voordelen van synthetische ondervloeren is hun uitzonderlijke sterkte en flexibiliteit. Ze zijn ook waterdicht en schimmelwerend.

Dit is een voordeel voor constructie- of langdurige reparaties, omdat de materialen langer kunnen worden blootgesteld zonder te worden verontreinigd met schimmel. Bepaalde dakbedekkingssystemen gebruiken niet-bitumen kunststoffen voor hun onderlaagmaterialen, zoals CertainTeed en GAF.

Elk van de drie hoofdcategorieën heeft een reeks multifunctionele ondervloeren die zijn ontworpen voor verschillende toepassingen, waarvan sommige zijn vervaardigd voor specifieke klimaten en weersomstandigheden. Een van de meest populaire soorten zijn zelfklevende, waterdichte, op rubber gebaseerde, polypropyleen, titanium en ijs- en wateronderlagen.

Asfalt Shingle Dak Onderlaag

Hete en vochtige ruimtes kunnen bepaalde gevaren voor uw dak opleveren, zoals extreme temperatuurstijgingen, blootstelling aan UV-straling en dampschade. Asfalt shingle daken zijn bijzonder kwetsbaar en vereisen een extra dampscherm tussen de shingle laag en het dakdek . Een andere versterkingsoptie is het aanbrengen van een ijs- en waterdakonderlaag om ervoor te zorgen dat uw terras ruimschoots wordt beschermd tegen mogelijke schade.

Zelfklevende Dakonderlaag

Dit type onderdak is een vrij populaire keuze onder dakdekkers, hoewel het niet alle soorten dakbedekking dekt en alleen moet worden gekozen als het compatibel is. De zelfklevende eigenschappen maken het gemakkelijk om het materiaal op het dek te installeren.

Het is bekend dat het thermisch resistent is en tegelijkertijd een betrouwbare bescherming biedt tegen de harde elementen van de natuur. Deze onderlaag is het beste voor bepaalde soorten daken met steile hellingen, zoals asfaltshingles, metalen daken en dakpannen.

Waterdichte Onderlaag Voor Daken

Het is belangrijk dat u het verschil kent tussen waterdichte en waterbestendige ondervloeren. Hoewel beide uw dak efficiënt kunnen beschermen, zijn waterdichte onderlagen over het algemeen een betere keuze, vooral in regenachtige en natte klimaten.

Rubberen Dakonderlaag

Rubberen dakonderlagen kunnen zoals eerder vermeld asfalt bevatten. Veel moderne producten vermijden echter het gebruik van asfalt. Rubberen ondervloeren zijn over het algemeen gemaakt van gerecycled rubber, polyethyleen en polyester. Dit verhoogt de flexibiliteit en duurzaamheid van het materiaal.

Rubberen onderlagen zijn waterdicht en verhogen het hittebeschermende element . Door hun buigzaamheid zijn ze geschikt voor het afdekken van vreemd gevormde dakdelen.

Onderlaag Voor Dakpannen

Pannendaken hebben voldoende onderlaagbescherming nodig, die meestal wordt geboden door viltmaterialen. In het verleden was het gebruikelijk om 14 kg vilt aan te brengen voor pannendaken die gevoelig waren voor vroegtijdige slijtage. Dit zorgde voor lekkages, droogtes en leidde uiteindelijk tot gedeeltelijke desintegratie van de ondervloer.

Pannendaken worden tegenwoordig versterkt met sterker vilt. 18 kg vilt is het populairst. Deze vilten zijn sterker dan biologische onderlagen van 14 kg. Ze mengen asfalt en rubber om de weerstand tegen barre weersomstandigheden te verbeteren.

Leistenen Dak Onderlaag

Traditioneel vilt wordt door veel aannemers aanbevolen voor leien daken. Het 14kg vilt is het meest populair. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw dak, uw budget en uw leefomstandigheden, kan de ondervloer die u kiest met asfalt verzadigd of met rubber bekleed zijn voor extra stevigheid.

Voor leien daken die onderhevig zijn aan regenachtig weer, is het noodzakelijk om een ondervloer te hebben met een dubbele dikte.

Onderlaag Voor Ijs- En Waterdaken

Degenen die in gebieden wonen met strenge winters, kunnen het probleem van ijsgerelateerde schade tegenkomen. Overmatige sneeuw, regen en daaropvolgende ijsvorming belasten uw dakbedekking over het algemeen, wat kan leiden tot lekkage en interne waterschade.

IJs- en wateronderlagen zijn ontworpen om betrouwbare isolatie te bieden tegen winterstormen. Deze onderlagen zijn gemaakt van met polymeer gemodificeerd bitumen, wat de duurzaamheid van het materiaal aanzienlijk verhoogt.

Soms wordt deze onderlaag terecht ijs- en waterschild of ijs- en sneeuwschild genoemd . Het schild bevat een versterkt membraan dat uw dak isoleert, vooral de meest kwetsbare gebieden, om een hogere weerstand tegen ijs of water te creëren.

Underlayment Voor Titanium Dak

Dit type onderlaag is typisch synthetisch en wordt geleverd met een gemiddelde dikte van 15 mils. Titanium onderlagen zijn vaak voorzien van speciale lagen om een antislip werkoppervlak te krijgen, waardoor ze aan beide zijden enigszins ruw zijn. Deze ondervloeren kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan dakbedekkingsmaterialen, zoals metalen dakbedekking, shaker-achtige dakbedekking en shingles.

Onderlaag Voor Plat Dak

Platte en laag hellende daken zijn over het algemeen beter te combineren met rubberen onderlagen. Dankzij de flexibiliteit past het niet alleen beter bij elk dakontwerp, maar het beschermt ook tegen de zwaarste weersomstandigheden zoals harde wind en regenbuien.

Stalen Dak Onderlaag

De meeste metalen of stalen daken met steile hellingen zijn versterkt met vilten onderlagen die asfalt bevatten en een niet-geperforeerde structuur hebben. Afhankelijk van de eisen van elk dak kan het vilt organisch of synthetisch zijn. Synthetisch vilt is misschien iets duurder, maar het kan meer materiaalduurzaamheid aan de mix toevoegen .

Veelgestelde Vragen Dakonderlaag

Is een ondervloer nodig?

Hoewel een ondervloer misschien niet in alle gevallen nodig is, is het een goed idee als uw eigendom onderhevig is aan extreme winters of zich in de buurt van water bevindt. Ook al leeft u in een mild klimaat, het is belangrijk om ondervloeren aan te brengen op alle delen van uw dak die kunnen worden aangetast door waterschade . Voor de installatie van ondervloeren moeten lage hellende daken worden overwogen.

Is een kunststof dakonderlaag effectiever dan vilt?

Het meest controversiële onderwerp voor consumenten is de keuze tussen kunststof en vilt. Gezien het feit dat de overkoepelende term voor alle ondervloeren nog steeds wijdverbreid nog steeds dakvilt is – afkomstig van het eerste commercieel beschikbare materiaal van met asfalt verzadigd vilt – ligt het voor de hand om aan te nemen dat vilt de standaardoptie is voor dakisolatie.

En hoewel het viltmateriaal een commerciële lieveling is en een favoriet is van veel aannemers, zijn moderne synthetische ondervloeren in opkomst omdat ze meer geschikt zijn gebleken voor bepaalde dakontwerpen en extreme klimaatzones. Maar is er een manier om te weten welke beter is voor uw behoeften?

Het is een goed idee om de voordelen van elk materiaal te vergelijken met uw dakbedekkingsvereisten.

Traditioneel vilt

  • Synthetisch
  • Betrouwbare keuze voor veel professionals
  • Redelijk geprijsd en biologisch
  • Compatibel met alle populaire materialen
  • Het maakt niet uit welk type dakbedekkingsmateriaal het is, het is eenvoudig te installeren

Lichtgewicht en toch stevig

  • Extreem bestand tegen de effecten van barre weersomstandigheden in vergelijking met organisch vilt
  • Kan worden geleverd met een ultraviolet-resistente beschermende laag
  • Bestand tegen schimmel en borstelharen
  • Biologische producten zijn duurder dan biologische producten

De best mogelijke keuze van ondervloer hangt niet alleen af van uw budgetbeperkingen of het ontbreken daarvan, maar ook van de dakbedekkingsmaterialen, klimaatconsistentie en de topografische positie van uw huis – zoals een open ruimte of terrein met hoge dichtheid dat de doorgang van wind en neerslag.

Het is ook belangrijk om een open geest te hebben en verschillende professionals te raadplegen die bekend zijn met uw specifieke terrein en de dakbedekkingsmaterialen van uw huis.

Is onderdak waterdicht?

Hoewel niet elke ondervloer waterdicht is, zijn ze bijna allemaal extreem waterbestendig. Gevoelige onderlagen kunnen fungeren als waterdichtmakende membranen door teerpapier te bevatten. Synthetische onderlagen kunnen ook lagen polyestervlies of glasvezelvlies bevatten die in een waterdichtingsmiddel zijn gedrenkt.

Het is belangrijk om te onthouden dat waterbestendige ondervloeren nog steeds kwetsbaar zijn voor lekken en niet mogen worden behandeld als een ondoordringbare barrière.

Is een synthetische dakonderlaag ademend?

Het ademend vermogen van synthetische stoffen kan worden geschat aan de hand van hun permanentclassificatie. Een kunststof met een permanentclassificatie van 0,1 werkt als dampremmende laag en wordt als niet-ademend beschouwd. Aan de andere kant hebben we synthetische stoffen met een permanentclassificatie van 9,5 die permeatie mogelijk maken, waardoor het materiaal meer ademend is.

Zal dakleer de regen tegenhouden?

De meeste onderlagen van vilt zijn bestand tegen natte omstandigheden, inclusief regen van gemiddelde intensiteit. U mag dakvilt niet langer dan een paar dagen blootstellen, omdat deze dan beschadigd kan raken.

Is waterdicht ademend dakleer?

De meeste ademende onderlagen zijn waterafstotend. Ze gebruiken waterdichte membranen die ook bestand zijn tegen sneeuw en stof en toch een hoge mate van luchtdoorlatendheid behouden.

Hoe onderdak te installeren?

Voordat u met een ondervloer voor dakbedekking gaat werken, moet u zich altijd vertrouwd maken met de veiligheidsnormen in uw regio. U moet tijdens de installatie de veiligheid van alle betrokkenen waarborgen.

Veiligheidstips Voor Onderdakbedekking

  • Zorg bij werkzaamheden op daken voor valbeveiliging. We raden u aan om geschikte uitrusting te kopen of te huren, evenals werkschoenen die ontworpen zijn om veilige tractie te bieden bij het lopen op dakoppervlakken.
  • Alle synthetische onderlagen moeten aan het dek worden bevestigd met plastic spijkers van 3 cm voordat werknemers op het oppervlak mogen lopen.
  • Dakkrikken en steunplatforms worden niet aanbevolen voor steile daken. Alle dakbedekkingsmaterialen moeten op de werkplek worden vastgezet met behulp van apparaten zoals opslagplatforms en kantplanken. Dit moet voorkomen dat materialen van het dak vallen en schade oplopen of veroorzaken. Voordat u begint met het lossen van materialen, moet u ervoor zorgen dat de apparaten stevig op het dakterras zijn bevestigd.
  • Houd er rekening mee dat veiligheidsnormen en voorschriften voor ladders er zijn om de veiligheid van alle werknemers te garanderen. Dit omvat het zoeken naar geschikte locaties voor het plaatsen van alle ladders en apparatuur, zodat ze niet in contact komen met nabijgelegen hoogspanningslijnen en andere constructies die een veiligheidsrisico vormen.
  • Weersveranderingen zoals harde wind, zwaar weer en neerslag moeten worden gecontroleerd. Deze sterke elementen kunnen ervoor zorgen dat u of uw personeel meer gestrest raken.
  • Vermijd lange werkdagen bij hoge temperaturen. Hitte-uitputting, beroertes of andere ernstige gezondheidsproblemen kunnen worden veroorzaakt door hete en vochtige omstandigheden.
  • Voordat u het dak installeert, verwijdert u al het vuil. Zorg ervoor dat u alle overgebleven bouwafval verwijdert nadat de klus is geklaard. Degenen die in kustgebieden wonen, moeten voor en na de bouw al het zand verwijderen.
  • Controleer de aangebrachte ondervloer op eventuele structurele schade. Materiaal dat tijdens installatie of opslag aan extreme weersomstandigheden is blootgesteld, moet worden gecontroleerd en gerepareerd.

Installatieproces Voor Dakonderlaag (met Tips)

Synthetische Dakonderlaag Installeren

  1. Aangezien de meeste synthetische ondervloeren dampremmend werken, wordt aanbevolen om ze boven zolderruimtes met voldoende ventilatie te installeren.
  2. Zorg ervoor dat het materiaal droog en schoon is voordat u het materiaal op het dakterras aanbrengt. Gebruik een scherp mes om het materiaal op de gewenste plaatsen te snijden.
  3. Installeer de druiprand langs uw dakrand. Leg de kunststof ondervloer horizontaal, parallel aan de dakrand. De druiprand mag niet zichtbaar zijn vanaf de overhang aan de randen.
  4. Zorg ervoor dat het materiaal met de bedrukte antislipzijde naar boven wordt gelegd. Werk vanaf de onderkant van de onderste dakrand en ga naar boven. Bedek de onderlaag met een metalen harkrand om het af te knippen en zorg ervoor dat u het materiaal oprolt zonder het uit te rekken. Leg de ondervloer gelijkmatig maar niet te strak om toekomstige temperatuurschommelingen te compenseren. Losjes gelegd materiaal krimpt en zet gemakkelijker uit.
  5. Wees je bewust van de overlap die het veroorzaakt. De helling van uw dak bepaalt hoeveel rondetoeslag u heeft. Standplaatsen van

Sollicitatie

  1. Gebruik alleen kunststof dakspijkers met een diameter van 3 cm om uw dak handmatig of machinaal vast te zetten. Drijf de spijkers op 90 graden in het dek totdat de dop is vastgezet. De windzone bepaalt de centrering van de doppen. Normale windzones vereisen dat de nagels worden aangebracht op 15 cm in het midden, of OC, op kopoverlappen en eindpunten. Nadat de spijkers zijn geplaatst, moet het veldgebied in het midden van uw rol worden vastgezet op minimaal 210 cm OC. Harde windzones en kustgebieden vereisen meer veiligheid voor hun materialen. Sla de spijkers in op 10 cm OC Doe beide ronden, en maak dan het veld vast op 30 cm OC
  2. De steek bepaalt de overlap en kan variëren van 30 cm tot 51 cm. Gebruik het juiste tarief voor uw dak. Overlap vervolgens verticale banen zodat de bovenlaag 10 cm hoger is dan de onderlaag. Dit moet ook de schoot over het dak plaatsen op 15 cm. Ook moet de baan minimaal 15 cm boven de nok worden gelept.
  3. Als naden gelijmd moeten worden, kunt u butylrubber dakbedekkingskraan of asbestvrij dakbedekkingscement gebruiken om de kieren tussen de lagen af te dichten. Dit wordt gedaan om eventuele schade aan het materiaal bij langdurige blootstelling tijdens de bouw te voorkomen. Als er op winderige locaties wordt gebouwd, moeten zelfs zelfklevende onderlagen worden vastgezet.
  4. Plaats een enkel verticaal stuk materiaal in het midden van uw werkgebied en leg het over de heupen en valleien. Weef vervolgens een horizontale lengte over de valleien.
  5. Voordat u begint met het afdekken van de ondervloer met latten, moet u ervoor zorgen dat deze goed vastzit. Vermijd het plaatsen van spijkers op plaatsen die het aanbrengen van latten kunnen blokkeren.

Dakvilt Installeren

Voorbereiding

De sleutel tot het naadloos en zorgeloos aanbrengen van viltondervloeren ligt in de juiste voorbereiding van uw dakoppervlak en de juiste werkbenodigdheden. Voor deze baan heb je nodig:

  • Vilten rollen
  • Knipperende nagels
  • Bouwnietmachine of plastic ringnagels
  • Hamer
  • Utility mes
  • Metalen druiprand knippert
  • Krijt lijn

Het vilt installatieproces

  1. Installeer eerst de metalen druiprand die flitst, zodat deze de algehele dakranden buigt. Om de druiprand aan de dakrand te bevestigen kunnen gegalvaniseerde spijkers worden gebruikt. Plaats ze ongeveer 30 cm uit elkaar.
  2. Leg het vilt in de hoek die zich het dichtst bij het dak bevindt. Stop het in op de hoek. Rol 3,0 m uit om het vilt veilig te houden. De spijkers of nietjes worden geplaatst met intervallen van 20 cm, soms met intervallen van 10 cm, afhankelijk van de aanbevelingen van de fabrikant. Zet de bovenste laag niet vast.
  3. De tweede viltlaag gaat op de bovenste 2-8 cm van de onderste laag. Zet beide lagen vast door ze aan de andere te bevestigen.
  4. Lijn voor toekomstig gebruik de bovenste laag uit met de onderkant van het dak. De toplagen moeten op precies dezelfde manier als de eerste over de lengte van het dak worden gelegd.
  5. Nadat u het dak volledig hebt bedekt, snijdt u het vilt af met een mes. Het uiteinde van de rol moet 10 cm worden overlapt met het vel van de nieuwe. Bevestig beide vellen aan het dek.
  6. Vorm het vilt rond verschillende uitsteeksels van uw dak met behulp van een mes. Bevestig het gevormde vilt aan de onderkant van elk uitsteeksel. Leg het vilt gewoon rond de knipperende metalen randen om er omheen te werken.
  7. Blijf het dakoppervlak bewerken totdat u de top bereikt, vouw het materiaal dan over de bovenkant zodat het aan de andere kant minimaal 8 cm overlapt. Zet beide stukken vast.
  8. Vervolg de treden vanaf de andere kant en steek de top op dezelfde manier over. Maak de resterende ronden vast.

Onderlaag Voor Dakpannen Installeren

Hoewel pannendaken van nature water afstoten, kan het toch verstandig zijn om ze te versterken met een waterbestendige onderlaag. Zowel kunststof als vilt kunnen gebruikt worden om een dak op dezelfde manier te plaatsen als een gewoon dak.

  1. Begin met het installeren van de druiprand langs de dakrand.
  2. Rol de onderlaag uit over de verbindingsdelen van de dakdalen.
  3. Snijd het materiaal af met een mes en centreer het over de vallei.
  4. Spijker het materiaal met corrosiebestendige spijkers. Plaats ze ongeveer 30 cm uit elkaar.
  5. Rol in horizontale opstelling 1,5 m onderlaag op uw dakoppervlak. De lange rand van de plaat moet worden uitgelijnd met de onderkant van het dak.
  6. Zet het vast met een bevestigingsmiddel, zoals bij andere toepassingen.
  7. Rol het materiaal verder in stukken van 1,5 m en bevestig ze met spijkers totdat het hele oppervlak bedekt is.
  8. Meet 10 cm vanaf de bovenkant van het materiaal en krijt het af om later de markeringen te verbinden.
  9. Rol nog eens 1,5 m ondervloer, lijn deze uit en spijker hem vast.
  10. Ga door met dit proces totdat het dak volledig bedekt is.

Hoe Installeer Je Dakvilt En Druiprand?

U moet de druiprand installeren voordat u begint met het aanbrengen van de ondervloer van uw keuze. Hiervoor hebt u mogelijk een hamer, een industriële nietmachine, blikschaar en druiprandmaterialen nodig.

  1. Plaats de druiprand op de dakrand.
  2. Plaats de onderlaag die u kiest over de druiprand. U moet ervoor zorgen dat het materiaal geen kreukels creëert die vocht of warmteplekken vasthouden.
  3. Nadat het vilt of het teerpapier is aangebracht, plaatst u de druiprand langs het puntgeveluiteinde van uw dak om ervoor te zorgen dat er geen vocht op de waterbestendige dakbedekking blijft zitten.

Moet Er Voorafgaand Aan Teerpapier Een Druiprand Worden Aangebracht?

De druiprand moet over het vilt of papier bij de dakrand en onder de ondervloer worden geïnstalleerd.

Kosten Van Een Dakonderlaag

De prijzen van dakondervloeren zijn afhankelijk van de gebruikte basismaterialen en hun duurzaamheid. De totale gemiddelde kosten van een basisondervloer bedragen per vierkante meter, terwijl de beste ondervloer ongeveer per vierkante meter kost. De totale kosten van de materialen, exclusief arbeid, kunnen variëren tussen basis en beste materialen.

Tot Slot

Dakonderlaag is meer dan belangrijk, en we kunnen het niet genoeg zeggen! Dakonderlaag is er om uw huis en uw gezin te beschermen tegen de elementen en tegen slecht weer in het algemeen. Ongeacht uw uiteindelijke keuze, zowel organische als synthetische ondervloeren worden geleverd met indrukwekkende garanties en duurzaamheid die in het veld is bewezen.

Een goede ondervloer gaat jarenlang mee, dus het is in uw belang om een langetermijninvestering te doen in plaats van een snelle reparatie.