Beste Houtskoolgrillbeoordelingen. Top 10 Grills Voor November 2022

Beste Kopersgids Voor Houtskoolgrill En Kookadvies!

U overweegt wat voor soort houtskoolgrillstation te krijgen, er zijn zoveel merken en modellen, van de volledig goedkope stalen doos zoals een eenvoudige kleine houtskoolgrill met de plaats boven het rooster tot de complexe professionele elektronische IoT-apparaten die de prijs kosten van een klein huis.

De Best Beoordeelde Houtskoolgrilllijst

Deze grills zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: ze kunnen Amerikaans, Japans of Duits zijn, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Ze komen ook in wegwerpeenheden die na drie keer gebruik kapot gaan tot duurzame, draagbare houtskoolgrillstations die een leven lang meegaan en door uw kleinkinderen kunnen worden gebruikt. Een houtskoolbarbecue op tafel, of een hybride unit die kan worden gebruikt als zowel een houtskool- als een gasgrillstation, kunnen opties zijn.

Wat je ook kiest, bij het kopen van een grill moet je rekening houden met alle omstandigheden en functies die je nodig hebt, waaronder locatie, portiegrootte per grill, brandstofbron, kookfuncties en natuurlijk prijsklasse.

Onthoud dat er geen absoluut beste houtskoolgrill is, alleen het beste dat je kunt waarnemen. Er zijn betere modellen die betere materialen gebruiken en meer functionaliteit bieden, maar het beste zal altijd subjectief en perceptueel zijn.

Denk niet dat een goedkope grill dezelfde resultaten geeft als een dure, maar weet tegelijkertijd dat een professionele griller perfecte resultaten zal behalen, zelfs uit een gat in de grond.

De tool is hier niet het belangrijkste. Laat u niet verleiden om een minder duurzaam model van uw grillstation te kopen. Dit zal resulteren in een verlies aan veelzijdigheid en duurzaamheid.

Doe tegelijkertijd geen moeite met een IoT-leun achterover en ontspan-model, want grillen is hands-on, is altijd hands-on en zal nooit worden vervangen door een La-Z-Boy-aanpak.

Als je niet van houtskool of rook houdt, maar toch je buitenkeuken wilt verbeteren, kun je een kijkje nemen bij de beste ingebouwde grillmodellen die een nieuwe benadering van buitenkoken bieden.

Een keramisch fornuis voor buiten dat alleen kan worden gebruikt, is de beste optie voor een barbecue in de achtertuin. Het houtskoolfornuis van Louisiana Grills is een gemoderniseerde versie van een oude Japanse kachel op houtskool (Kamado), die meer dan tweeduizend jaar geleden werd gebruikt.

De zwaar geïsoleerde keramische dubbele voering houdt de warmte en het vocht in de grill vast, wat het eten een heerlijke smaak en sappigheid geeft.

U kunt een verstelbare roestvrijstalen luchtinlaat hieronder gebruiken om de temperatuur van de grill te regelen. Bovendien heeft het fornuis daarvoor ook een gegoten uitlaat aan de bovenkant.

Draai de schakelaar naar links om barbecues van topkwaliteit te maken. Als het Thanksgiving is, draai je de schakelaar naar rechts om de temperatuur te verhogen om de perfecte vakantiekalkoen, houtgestookte pizza, heerlijke worstjes, steaks en zeevruchten te bereiden.

Had ik de thermometer op je deksel al genoemd? Het maakt uw kookproces gewoon zo gemakkelijk te controleren!

U kunt beginnen met koken door natuurlijke houtskool (1/3) te laten vallen en wat houtblokken toe te voegen. Open vervolgens de uitlaat, inlaat en gebruik een elektrische firestarter om de houtskool te verwarmen.

Rook, braad, schroei, bak of houtskoolgrill, geniet van het kookproces en de keuzevrijheid met Louisiana Grills. Vergeet niet je favoriete smaakmaker toe te voegen!

Functies

  • Afmetingen: 123 cm x 77,5 cm x 135 cm
  • Gewicht: 97 kg
  • Hoogte: 77 cm
  • Doorsnede: 123 cm
  • Materiaal bakplaat roestvrij staal
  • Grill/roker categorie- Kamado
  • Handleiding voor ontstekingstype
  • Primaire kookruimte 657 vierkante inch.

Pluspunten

  • Keramisch deksel en op zijn plaats houden
  • Onderkant openen
  • Lage asproductie
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Inclusief speciaal metalen gereedschap voor eenvoudige reiniging
  • Inclusief thermometer voor eenvoudige kookcontrole
  • Betrouwbare opvouwbare bijzettafels van bamboe voor gemak en eenvoudig opbergen
  • Dubbeldeks kookroosters bieden meer ruimte om warmte beter in te kapselen
  • Heavy-duty roestvrijstalen standaard en hardware, houten handvat

De Weber 741001 is een origineel no-nonsense houtskoolgrillontwerp dat een uitgebreid en gebruiksvriendelijk grillstation biedt.

Dit model wordt geleverd met een geplateerd stalen kookrooster en een zwaar stalen houtskoolrooster. Het lichaam is een porselein geëmailleerde schaal met een met porselein geëmailleerd deksel dat een gemakkelijk schoon te maken en corrosiebestendig oppervlak biedt.

De unit is voorzien van een rooster aan de onderkant en een aluminium asvanger. Het deksel wordt geleverd met een interne haakse haak en het handvat van het deksel wordt geleverd met een geïntegreerd hitteschild. Dit station wordt ook geleverd met een one-touch reinigingssysteem voor gealuminiseerd staal en een veerklem met pushpin-pootmontage voor snelle montage en demontage.

Specificaties:

  • Afmetingen (deksel gesloten: 13 cmH, 57 cmB, 64 cmD
  • Kookdiameter 56 cm
  • Primair kookgebied: 363 vierkante inch
  • Type brandstof: Houtskool
  • Handgrepen: 2 x Glasversterkt nylon
  • Wielen: 2
  • Dempers: 1 x aluminium

De Lodge 410 gietijzeren Sportsmans grill is een staaltje van puur genot en prestatie. Als u op zoek bent naar meer dan alleen een grill en die gietijzeren resultaten wilt die alleen professionals kunnen produceren, dan is dit het grillstation dat u zoekt.

De Lodge 410 wordt geleverd met twee verstelbare hoogtes en wordt geleverd zonder deksel. Deze open grill is geen oven, maar een simpele. Het is ideaal voor kleine stukken vlees en snelle bereidingen buitenshuis. Dit is een geweldig prestatieproduct voor wandelen, klimmen, jagen en vissen.

Als het een perfecte schroei is op elke steak hamburger en hot dot dog, of zelfs dat vers gevangen wild en vis, dan is dit het model dat u zoekt.

Specificaties:

  • Grootte grillrooster: 17-1/4 inch x 9 inch.
  • Materiaal grillrooster: gietijzer
  • Luchtstroom: schuifmechanisme
  • Houtskool is het brandstoftype
  • Brandstoftoevoer: Deur
  • Totale afmetingen: 19 inch. B x 10-1/4 In. D x 9 inch. H
  • Gemaakt in de VS

De kenmerken van de Broil King Keg 5000 hebben zoveel kenmerken, dat het moeilijk was om te kiezen welke in het hoofdgedeelte zouden worden geplaatst. Dit heavy-duty model van 57 kg wordt geleverd met een oppervlakte van 480 vierkante inch. De totale kookruimte omvat een verchroomd secundair rek en een robuust gietijzeren kookrooster. U vindt er ook een uitneembare asbak en twee zijplanken van hars. De basis is gemaakt van duurzaam staal met een metallic houtskoolafwerking.

De gietijzeren bovenste demper is solide, gedurfd en uiterst efficiënt. De roestbestendige, met porselein gecoate kookkamer maakt het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Dit model wordt geleverd met stevige handgrepen van hars voor eenvoudige manipulatie, zelfs als het heet is.

De twee flesopeners aan de voorkant maken het leven met een brewsky gemakkelijk, en de geïsoleerde dubbelwandige stalen constructie biedt zowel robuuste duurzaamheid als goede warmteoverdrachtseigenschappen. De grillroosters zijn gemaakt van robuust gietijzer voor perfect aanbraden.

Je zet de kap vast met het Latch and lock deksel mechanisme waardoor hij goed vast zit en er is een prima uitneembare stalen asbak met chromen demper, zodat je de basis makkelijk kunt reinigen.

Dit model biedt u verwijderbare zijplanken van hars met geïntegreerde gereedschapshaken zodat u meer voorbereiding en werkruimte kunt krijgen tijdens het grillen, en de duurzame standaard wordt geleverd met twee grote wielen voor extra wendbaarheid.

Dit apparaat is draagbaar en wordt geleverd met een trekhaak. De afwerking is een hoogwaardige epoxy grijze verf. Om het helemaal af te maken, wordt er een Accu-Temp-thermometer meegeleverd voor prestatiegrillen.

Specificaties:

  • Brandstoftype: houtskool
  • Volledige afmetingen: 0 inch Afmetingen: 0 inch x 27,5 inch. x 41,0 inch.
  • Gewicht: 57kg.
  • Kookoppervlak: 19 inch x 19 inch.
  • Primaire kookruimte: 280 m². inch / 1.806 vierkante cm
  • Totaal kookoppervlak: 480 vierkante inch / 3097 vierkante cm

De Weber 15501001 wordt geleverd met een zwarte afwerking en een elektrisch vlamontstekingssysteem zorgt ervoor dat problemen met houtskoolverlichting tot het verleden behoren. Dit model heeft een Open Cart-ontwerp met een zwaar stalen karframe en een onderste draadrek.

Het deksel wordt geleverd met een hittebestendige dekselhandgreep en een weggestopte dekselhouder. Een aluminium one-touch reinigingssysteem omvat een verwijderbare aluminium asvanger met hoge capaciteit.

Na gebruik is het gemakkelijk schoon te maken. De verwijderbare LCD-verlichte LCD-timer maakt het nog gemakkelijker voor luie koks.

Specificaties:

  • Afmetingen (deksel gesloten): 13 cmH X 122 cmB X 76 cmD
  • Grilldiameter: 56cm
  • Kookoppervlak: 363 vierkante cm.
  • Brandstoftype: houtskool
  • Handgrepen: 1 x glasversterkt nylon
  • Wielen: 1x draaibare lockcaster, 2 wielen
  • Gereedschaphaken: 3
  • Dempers: 1x Aluminium
  • Brandstofhouder: 2
  • Batterij: AA, AAA

De Weber 15502001 wordt geleverd met een koperen afwerking en is hetzelfde model als de 1551001, die een elektrisch vlamontstekingssysteem geeft, waardoor problemen met houtskoolverlichting tot het verleden behoren. Dit model wordt geleverd met een open kar-ontwerp in een zwaar stalen karframe en een onderste draadrek.

De koperkleurige deksel wordt geleverd met een hitte-afgeschermde dekselgreep en een weggestopte dekselhouder. Een aluminium one-touch reinigingssysteem omvat een verwijderbare aluminium asvanger met hoge capaciteit die aan de onderkant kan worden verwijderd.

Na gebruik is het gemakkelijk schoon te maken. Er is ook een verwijderbare LCD-kooktimer met achtergrondverlichting die het leven van de luie chef-kok nog gemakkelijker maakt.

Specificaties:

  • Afmetingen (deksel gesloten: 13 cmH, 122 cmB, 76 cmD
  • Grilldiameter: 56 cm
  • Kookoppervlak: 363 vierkante cm.
  • Houtskool is het brandstoftype
  • Handgrepen: 1 x glasversterkt nylon
  • Wielen: 1 x zwenkwiel, 2 wielen
  • Gereedschaphaken: 3
  • Dempers: 1x Aluminium
  • Brandstofhouder: 2
  • Batterijen: AAA, AA

Char-Griller Akorn Kamado Kooker heeft een solide en doordacht ontwerp. Het heeft een drievoudig geïsoleerde stalen behuizing die een gietijzeren grillrooster met een diameter van 51 cm kan bevatten.

De griller in kamado-stijl is gemonteerd op vergrendelbare zwenkwielen van 20 cm. Dit maakt hem zowel veelzijdig als mobiel, maar ook stabiel en stevig wanneer hij is vergrendeld. Easy dump aslade maakt schoonmaken veel gemakkelijker. De porseleinverf zorgt voor een corrosiebestendig en gemakkelijk schoon te maken oppervlak.

Dit model wordt geleverd met opklapbare zijplanken en een verwijderbaar warmhoudrek, wat alleen maar bijdraagt aan de algehele professionaliteit van dit uitzonderlijke grillstation.

Specificaties:

  • Afmetingen: 413 cm bij 79 cm bij 119 cm
  • Gewicht: 44kg.
  • Lichaamsmateriaal: Triple Wall Steel
  • Materiaal rooster
  • Wielen: grote zwenkwielen van 20 cm met vergrendeling
  • Kookmaat: 51 cm Diameter
  • Kookgebied: 314 vierkante inch

De Char-Griller Outdoorlaw BBQ Grill is een professioneel grillstation. Deze grill is perfect voor grote feesten. Het grilloppervlak is 950 vierkante meter. U kunt ook de Side Fire Box toevoegen om het nog efficiënter te maken.

Dit model is gemaakt van een extreem robuust en dik stalen frame, het gietijzeren rooster is zwaar belastbaar en zorgt voor een uitstekende schroei- en warmtebehoud. Dit model is compatibel met rotisserie, waardoor het een universeel grill- en kookstation is.

Omdat dit een professioneel model is, wordt het geleverd met een verstelbaar vuurrooster en een gemakkelijk te reinigen asopvangbak. De ingebouwde warmtemeter geeft u totale controle over uw kookomgeving en de luchtdichte flenskap zorgt voor een optimaal warmtebehoudend kookgebied.

Dit model heeft 3 planken en een warmhoudplank. De afwerking is gepoedercoat voor extra corrosieweerstand en slijtage.

Specificaties:

  • Materiaal: staal
  • Roostermateriaal: gietijzer
  • Brandstof: houtskool
  • Afmetingen: 124 cm bij 74 cm bij 127 cm
  • Gewicht: 52kg.
  • Planken: voorkant, vaste zijkant.
  • Accessoires: temperatuurmeter, haken voor gebruiksvoorwerpen, compatibel met rotisserie, compatibel met zijhaard.

De Vision Grills Professional-Series grill is ontworpen voor professionele koks. Deze grill uit de C-serie wordt geleverd met een stevige, zware keramische vuurschaal en een buitenbehuizing, waardoor deze perfect is voor zowel warmteoverdracht als reiniging.

Gietijzer wordt gebruikt om het grillrooster, de ventilatieopening en het roestvrijstalen draairooster te maken.

U kunt de vlamhoogte regelen met nauwkeurige grillbedieningsknoppen.

Het deksel heeft een ingebouwde thermometer en is bedekt met rode honingraatkeramiek.

De onderste trekopening maakt gebruik van het gepatenteerde ProZone-systeem dat wordt geleverd met een elektrische starterpoort voor snelle verlichting.

De aslade kan snel worden verwijderd, schoongemaakt en weer worden teruggeplaatst. Gietijzer wordt gebruikt voor de luchtafvoer aan de bovenzijde, wat de warmte-isolatie maximaliseert. Voor donkere avondkoks is er ook een nachtlampje beschikbaar.

Specificaties:

  • Kookoppervlak: 18-7/20 cm in diameter
  • Diameter bovenste rooster: 18 1/20 cm
  • Materiaal gietijzeren rooster
  • Afmetingen: 20 cmx119 cmx57 cm (132 cm breed met open zijplanken).
  • Gewicht: 103 kg (103 kg).
  • Materialen: roestvrij staal (frame), keramiek (kom), gietijzer (rooster, ventilatieopening)
  • Wielen: 4 zwenkwielen, 2 zwenkwielen
  • Accessoires: 100% natuurlijke lavasteen

De Dyna-Glo DGN576DNC-D is een allround houtskoolgrillstation dat op elk moment van de dag en nacht gebruikt wordt. Dit model wordt geleverd met met porselein geëmailleerde gietijzeren roosters die perfect schroeien en zeer eenvoudig schoon te maken zijn.

Er is een houtskooldeur voor het gemakkelijk verplaatsen van brandstof en de asreinigingsbak is gemakkelijk te manipuleren. Dit model wordt geleverd met een roestvrijstalen schoorsteen die een regelbaar rookkanaal biedt voor extra temperatuurregeling.

De houtskoollade wordt geleverd met een afstelzwengel en de deuren zijn gemaakt van gietijzer met stalen onderdelen om de isolatie en warmte-eigenschappen in de vuurhaard te behouden.

Dit model wordt geleverd met een roestvrijstalen temperatuurmeter en bevat ook flesopeners.

Specificaties:

  • Kookgebied: 816 vierkante inch
  • Materiaal rooster: porselein geëmailleerd gietijzer
  • Kapconstructie: enkelwandig, gepoedercoat staal
  • Type eindkap: gepoedercoat staal
  • Warmhoudrek: staaldraad, geëmailleerd porselein met verchroomde steunen
  • Houtskool toegangsdeur: gietijzer en staal
  • Houtskoolaanpassingssystemen: Dual Crank
  • Materiaal en afwerking schoorsteen: roestvrij staal

De Dyna-Glo DGN576SNC-D is een ander uitzonderlijk grillstation van Dyna-Glo. Hoewel dit model kleiner is dan het model dat we hebben getest, biedt het uitstekende functies en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Dit model wordt geleverd met een roestvrijstalen schoorsteen die u een regelbaar rookkanaal biedt voor extra temperatuurregeling, en het dubbelwandige deksel en de voorste vuurhaard isoleert u nog meer tegen overmatige warmteoverdracht.

Gietijzeren deuren worden gebruikt om kolen te herladen. Ze houden warmte vast en beschermen u met hun thermische isolatie-eigenschappen.

De houtskoolbak wordt geleverd met een enkelvoudige afstelhendel en de hoogglans porseleinen geëmailleerde gietijzeren kookroosters voor perfect aanbraden en geoptimaliseerde reinigingsprestaties.

Deze modus wordt geleverd met een roestvrijstalen temperatuurmeter, een gemakkelijk te manipuleren verwijderbare aslade en de zware vergrendelbare zwenkwielen voor wendbaarheid en solide kookoppervlakken.

Specificaties:

  • Kookgebied: 686 vierkante inch
  • Materiaal rooster: porselein geëmailleerd gietijzer
  • Kapconstructie: dubbelwandige, gegalvaniseerde stalen binnenvoering met roestvrijstalen buitenlaag
  • Type eindkap: gepoedercoat staal
  • Warmhoudrek: staaldraad, porselein geëmailleerde en verchroomde steunen
  • Houtskool toegangsdeur: gietijzer en staal
  • Houtskoolaanpassingssysteem: krukas
  • Materiaal en afwerking Schoorsteen: roestvrij staal

Dit is de Kamado Joe Classic II KJ23RHC Keramische houtskoolgrill in Blaze Red

Prestatie

Als het gaat om beroemd, populair en bekend, gaat er niets boven de rode Kamado Joe. Dit is een opvallende Kamado-grilleenheid die wordt geleverd met een gemakkelijk te openen koepel met behulp van een gecompenseerd Air Lift-scharnier en elementbestendige, ultraprecieze Kontrol Tower-topventilatie .

Het kookoppervlak is gemaakt van 304 roestvrij staal waarin het Divide & Conquer Flexible Cooking System is geïntegreerd, evenals de Advanced Multi-Panel FireBox, een zware, rollende gietijzeren kar die wordt geleverd met een gepatenteerde uitschuifbare aslade voor gemakkelijk schoonmaak.

De afmetingen van dit model zijn 118 cm B x 122 cm H x 71 cm D en het kookoppervlak is een plaat met een diameter van 46 cm, wat een totaal van 256 vierkante inch oplevert.

Deze barbecue weegt 85 kg. en het warmtebereik ligt tussen 107 C 399 C

Functies

  • 46 cm Keramische Grill Met Gietijzeren Kar
  • Verdeel en heers flexibel kooksysteem
  • Luchtlift scharnieren
  • Kontrol Toren Top Ventilatie
  • AMP FireBox
  • Roestvrijstalen vergrendeling
  • Gaas Glasvezel Pakking
  • Gepatenteerde uitschuifbare aslade
  • Ingebouwde thermometer
  • Handvat/afgewerkt opvouwbaar HDPE zijplanken/handvat
  • Grillgrijper
  • As gereedschap

Aanbevelingen

Dit is Kamado Joe. Als je er nog nooit van hebt gehoord, heb je het waarschijnlijk nog nooit gegrild.

Functies

  • Temperatuurregelknoppen voor het instellen van 200 tot 371 C.
  • Keramisch materiaal is geschikt om het hele jaar door onder alle weersomstandigheden te grillen.
  • Dual purpose 100% natuurlijke lava cokessteen.
  • Hittedeflector, elektrische houtskoolstarter.
  • Houten zijplanken voor werk en voorbereidingsoppervlak zijn uit elkaar te halen voor eenvoudige opslag.
  • Gietijzeren topventilatie.

Wat deze grill anders maakt, is dat hij van keramiek is. Keramisch materiaal is extreem hittebestendig, waardoor je in alle weersomstandigheden kunt koken. Je hebt ook minder houtskool nodig om met het keramische materiaal te koken dan bij andere soorten grills.

Ze zijn ook veelzijdig genoeg om te roken of te grillen en zullen je een perfecte schroei geven. Het leuke aan het kookoppervlak dat van steen is, is dat je deze leuke kleine grill ook kunt gebruiken om pizza’s op steenvuur te bakken!

De keerzijde van dit warmtebehoud is dat het een vaste hand en geduld vereist. Het is niet mogelijk om uw barbecue onbeheerd achter te laten en later terug te brengen. U kunt uw voedsel te gaar maken als u uw grill verwarmt.

Het moet worden ingesteld op 200 tot 121 C. Maak zeer kleine aanpassingen. Ik zou willen voorstellen dat je de temperatuurknop negeert en in plaats daarvan geleidelijk en kleine aanpassingen maakt aan de ventilatieopeningen in de loop van de tijd.

Pluspunten

  • Compact ontwerp vereist zeer weinig ruimte.
  • Nauwkeurige en gemakkelijke temperatuurregeling.
  • Warmtebehoud is uitstekend
  • Zeer milieuvriendelijk.
  • Keramische buitenkanten worden gedekt door een levenslange garantie.
  • Kan gebruikt worden voor steenovenpizza’s.

nadelen

  • Extreem zwaar! !
  • Het houdt de warmte zeer goed vast waardoor het een paar graden verlaging van de temperatuur lang duurt. Zorg ervoor dat u deze grill niet oververhit.
  • Garantie op rekken en meters is erg kort, slechts 90 dagen.

A-MazeN Rookgeneratoren

A-Maze-N maakt eenvoudige accessoires voor koud roken. Je kunt vlees, vis, groenten, noten of kaas roken. Al hun rookgeneratoren hebben serieuze tests ondergaan, wat heeft geleid tot het perfecte ontwerp en de perfecte smaak van het eten.

Ze worden gebruikt om te grillen en te roken en laten geen rommel achter.

Ze zijn gebruiksvriendelijk, duurzaam (roestvrij staal + geen roest), zorgen niet voor extra warmte in uw grill en stoten tot 8-10 uur rook uit!

Hoe het werkt

Pak gewoon een A-MazeN Smoker-buis en vul deze met pellets. Plaats het vervolgens horizontaal of verticaal op het rooster van uw grill om er een rookoven van te maken. Rokers geven de beste smaak aan vlees.

De volgende stap is om de grill aan te steken met een draagbare brander en deze uw vlees te laten roken. Dit zorgt voor een heerlijke, perfect rokerige maaltijd.

Het maakt niet uit welke A-MazeN rookgenerator je kiest (het zal je grill bijvoorbeeld een geweldige upgrade maken. Er zijn verschillende maten, maar deze generatoren nemen niet veel ruimte in beslag, dus je kunt ze zeker in je grill passen.

Gewoon geweldige rookaccessoires voor koud en warm (tot 180 F) die je kookroutine voor altijd zullen veranderen!

FAQ

Hoe gebruik je een houtskoolgrill?

Barbecueën op houtskool heeft één gouden regel: vuur heeft zuurstof nodig. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat dit gebeurt. Zorg er bij het opstellen van je grill voor dat je houtskool goed ventileert. Dat is de essentie van houtskoolgrillen 101. Creëer altijd een zuurstofrijke omgeving.

De tweede gouden regel is reinheid. Je mag nooit koken op een vuile grill. Schone asbakken, schone vuurhaarden en schone roosters zijn allemaal essentieel.

  • Onthoud dat bredere ventilatieopeningen leiden tot meer zuurstof, wat leidt tot hetere vlammen en een snellere verbranding van kolen. Kleinere ventilatieopeningen betekenen minder zuurstof en langzamere vlammen.
  • Een kolenaanmaakvloeistof of briket is niet nodig. Maak eenvoudig een houtskoolschoorsteen en stapel de kolen op de juiste manier. U kunt binnen enkele seconden een vlam ontsteken.
  • Gebruik krantenpapier of houtsnippers om de eerste vlam aan te wakkeren en voer dit door de basis met krantenpapier te bedekken en die vervolgens met kolen te bedekken. Hiervoor heeft u een schoorsteenunit nodig. Als je er geen hebt, maak dan een stapelkolom van de kolen.
  • Steek de krant aan en zorg ervoor dat het bovenste rooster is verwijderd. Als je vuur eenmaal aangaat, geef het dan ongeveer 5-10 minuten en verwijder dan ofwel de schoorsteen en verspreid de kolen, of verspreid de kolen gewoon rond. Je kunt het rooster ook invetten met bakolie. Hierdoor ontstaat een houtskoolschroei die ervoor zorgt dat het vlees er niet aan blijft plakken. Bedek nu de kolen met het grillrooster.
  • Je kunt de vlam verwarmen met een ventilator of de ventilatieopeningen openen. Zorg ervoor dat u de houtskool regelmatig vervangt nadat ze asgrauw zijn geworden.

Hoe start je een houtskoolgrill?

  1. Verwijder het deksel en het kookrooster.
  2. Maak de aslade grondig schoon en verwijder alle as uit de doos. Gebruik voor een echte reiniging een vochtige handdoek.
  3. Open de onderste ventilatieopening op uw grill zodat lucht de kolen kan bereiken tijdens het aansteken.
  4. Als je snelheid nodig hebt, kun je ofwel zelfoplichtende brquettes gebruiken of een blok verlichtingsmateriaal dat is verspreid over natuurlijke houtskool. U kunt de krant als uitgangspunt gebruiken.
  5. Hardhouten houtskool heeft de voorkeur vanwege de intense smaak en rook. Ze verbranden sneller dan briketten en geven geen dieselgeur af. Veel houtskool van hardhout heeft zelfs verschillende smaken die het vlees ook roken tijdens het koken.
  6. Het mengen van briketten en houtskool van hardhout geeft de beste resultaten. Dit zorgt voor gemakkelijke verlichting, geweldige smaak en een blijvende sintel.
  7. Vergeet niet om de ventilatieopeningen aan te passen voor temperatuurregeling.
  1. Maak een piramide van je houtskool.
  2. De basis moet even breed zijn als de doos en je giet het aantal kolen in dat je wilt voor je eerste grill.
  3. Je kunt een piramide maken door lagen toe te voegen.
  4. Gebruik veel lichtere vloeistof om de piramide te bedekken. Nadat je ze met vloeistof hebt bedekt, laat je ze 3-5 minuten staan, zodat de kolen de vloeistof in de kern opzuigen. Als je niet wacht en onmiddellijk aansteekt, verbrand je de vloeistof gewoon van het oppervlak en zullen de kolen niet intern ontbranden .
  5. Zorg ervoor dat u niet met aanstekervloeistof wordt bespat, zo ja, verander dan van kleding.
  6. Bakolie is een andere optie. U moet de krant echter onder de kolen leggen en bedekken met de frituurolie.
  7. Voeg na 3-5 minuten wachten nog een scheutje aanstekervloeistof toe aan de constructie.
  8. Een lange lucifer nemen, voorzichtig (ja je gooit de lucifer erin zoals de meesten van ons verdomde lafaards) en de kolen zouden in de vlam moeten barsten waar ze door de lucifer worden aangeraakt. Voor een gelijkmatig verdeeld effect doe je dit aan alle vier de kanten.
  9. Laat de piramide ongeveer 5-10 minuten branden, spreid dan de kolen uit de doos. Als er koude plekken zijn, niet op meer vloeistof spuiten, hete kolen met koude mengen en samen laten sudderen.
  10. Je wilt geen aanstekervloeistof in je eten.
  11. Gouden regel: voeg nooit aanstekervloeistof toe als de kolen zijn aangestoken. De vloeistof zal ontbranden voordat deze in de kolen komt, dus dit kan brandgevaar opleveren.
  12. Nadat je je kolen hebt uitgespreid, bedek je ze met een rooster en maak je je klaar om te koken. Voor een non-stick afwerking, olie het rooster.

Je hebt kranten en kolen nodig als je een kolenschoorsteen hebt.

  • Vul de krant op de bodem van de schoorsteen. Je kunt de krant bedekken met bakolie of hem drogen.

(maak meestal een mix van beide).

  • Vul de schoorsteen met kolen en zorg ervoor dat ze de bovenkant bereiken.
  • Plaats de schoorsteen over het kookrooster, dit fungeert als zuurstofbron en laat de as in de vuurkist vallen. Steek de krant voorzichtig aan met een lucifer of aansteker.
  • Laat de schoorsteen ongeveer 20-30 minuten branden. Zodra de vlam gestabiliseerd is, stelt u de vlam bij door lucht toe te voegen.
  • Wanneer de kolen wit en asachtig zijn geworden, met een gloeiend midden, plaats je ze in de doos. Bedek ze met het rooster. Nu ben je klaar om te koken.
  • Houtskool of gasgrill?

    Oké, dit is dus een veel voorkomende vraag. Er is ook een standaard veteraanantwoord.

    Beide hebben verschillende doelen, dus laten we naar deze verschillen kijken en begrijpen dat beide goed zijn, de een niet beter is dan de ander, omdat elk andere resultaten oplevert. Je hoeft geen fan te zijn van houtskool of gewone grills. Bekijk de beste gasgrills voor buiten. Laten we de vraag beantwoorden: wat is beter? Stel nog een vraag:

    Waar is een barbecue goed voor?

    Er zijn drie soorten kookomstandigheden te vinden in een grill:

    1. Directe warmte zonder deksel voor grillen of braden, koken of andere toepassingen met oppervlaktevlammen.
    2. Convectiewarmte voor bakken, braden en braden in gesloten omgevingen.
    3. Roken uit een rookbron, hetzij uit de vlammen, hetzij uit een rookkast (indirecte bron).

    Hoewel zowel houtskool als gas dezelfde drie voorwaarden kunnen bieden, kan de een beter presteren dan de ander. Wat is prestatie? Er zijn veel functies die de prestaties kunnen beïnvloeden, dus laten we ze allemaal analyseren.

    Gasgrills vereisen gasflessen. Zonder deze werkt de gasgrill niet. De bak voor kolen of hout kan niet worden gebruikt omdat de branders geïntegreerde functies hebben. Gasgrills zijn beperkt tot de beschikbaarheid van brandstof. Gasgrills hebben de voorkeur van sommigen vanwege hun veelzijdigheid. Misschien ben jij een van deze mensen. Bekijk onze kleine beoordelingen van gasgrills om het nieuwste aanbod te zien.

    Een houtskoolgrill is eigenlijk een brandstofbox die alles kan verbranden wat je maar wilt, van houtskool tot hout tot zelfs houtpellets, hooi en al het andere dat je wilt gebruiken. U heeft meer mogelijkheden en u wordt niet beperkt door uw vaste brandstofvoorraad.

    Gasbarbecues zijn net zo draagbaar als de gasflessen die je bij je hebt. Een kleine eencellige eenheid is draagbaar maar heeft een beperkte gastoevoer. Als je een groot professioneel model hebt dat kan worden aangesloten op een grote tank of zelfs een gasleiding, dan heb je een minder draagbaar maar zeer efficiënt model.

    Een houtskoolgrill is net zo draagbaar als de grillunit moet zijn en de zakken brandstof die je mee wilt nemen. U hoeft geen connectoren aan te sluiten om dit apparaat in te stellen.

    Een gasgrill vereist veel veiligheidsmaatregelen met de slang en connectoren, evenals de gasstroom wordt geregeld bij de bron en bij het grillstation. Als zodanig is een gasbarbecue gevaarlijk.

    Een houtskoolgrill is alleen gevaarlijk als hij in gebruik is, en je moet oppassen voor de stukjes hete sintels die weg kunnen vliegen en een nabijgelegen droge plek met vegetatie kunnen ontsteken als je in het wild grilt. Een houtskoolgrill is veilig.

    Gasgrills bieden meer flexibiliteit en volledige functionaliteit. Je krijgt alle toeters en bellen van een convectie- of gasoven, maar ook een infrarood unit, zijbranders en rookkasten en IoT-connectiviteit.

    Houtskoolgrills zijn meestal minder functioneel dan de duurdere modellen. U kunt echter uitzonderlijk veelzijdige houtskoolkooktoestellen krijgen die aan de meeste van uw vereisten voldoen.

    Een gasbarbecue ontsteekt snel; hier is geen twijfel over mogelijk, zet gewoon het gas aan, steek de vlam aan en daar ga je. De controle is beperkt tot 5% in de meer geavanceerde modellen, waardoor gasbarbecues uiterst nauwkeurige apparaten zijn voor het koken van professionele maaltijden.

    De snelste houtskoolgrill duurt minstens 15 minuten voordat de houtskool klaar is, zelfs als je briketten gebruikt, moet je wachten tot de aanstekervloeistof is opgebrand. Een houtskoolgrill zal niet zo nauwkeurig zijn als een barbecue op gas, zelfs niet met al zijn bedieningselementen.

    De grilloppervlakken van beide units moeten worden gereinigd en onderhouden.

    Een gasgrill vereist veel meer onderhoud, de branders moeten regelmatig worden schoongemaakt en de grill heeft veel hoekjes en gaatjes waar vuil en vuil zich kunnen ophopen. Hoewel er geen aslade is, zijn er wel vetopvangsystemen die kunnen worden gebruikt.

    Een houtskoolgrill, zelfs de meest geavanceerde unit, is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. U hoeft alleen de as- en verbrandingskamerunits op te ruimen.

    Nu komen we in het land van mysterie en waarneming. Neemt houtskool meer smaak op dan gas?

    Laten we beginnen met de basis: een houtskoolgrill zal altijd beter verkopen dan een gasgrill vanwege de aard van de warmtebron. Kolen produceren meer infraroodwarmte; ze zorgen voor een heter karameliserende warmte.

    Dit gezegd hebbende, is er een punt voor de gasbarbecues, en om een punt te maken, de meeste restaurants (90%), vooral die met Michelin-sterren, gebruiken gasbarbecues vanwege de veelzijdigheid en snelheid waarmee ze werken.

    Dit bewijst dat houtskool geen smaakvolle drank is en dat klanten de houtskoolrook niet lekker vinden.

    Deze gasgrills die door professionals worden gebruikt, worden geleverd met een speciale vleeskuikens, aangezien de meesten van ons niet in een restaurant koken, is het investeren in een gasgrill idioot, en je wilt niet met apparatuur in de outback gaan sjouwen tijdens het kamperen, wandelen, jagen , of gewoon in je achtertuin zitten met een lekker biertje.

    Een houtskoolgrill thuis die verwarmt tot 900oF zal de sappige steak schroeit produceren die een begrip is geworden.

    De rook die wordt gecreëerd door houtskool is afkomstig van de vetten, sappen en oliën die van het vlees op de sintels druppelen. Houtskoolrook is heel anders dan die geproduceerd in een gasbrander.

    Rook van een gasbrander ontstaat wanneer vloeistoffen op branderbeschermingen en branders spatten. Deze beschermde branders laten de stoom verdampen, maar creëren geen kolenrookeffect. Gasbranders zijn uitgerust met speciale rookunits.

    Houtskool is genoeg om de smaak van langer gegrild vlees zoals kippenvleugels, steaks en andere grotere producten te veranderen. smaak.

    Als je wilt, kun je een houtskoolgrill ombouwen tot een rookoven door smaakvolle houtsnippers toe te voegen en het vuur lager te zetten, de grill af te dekken en de rook het vlees zijn smaak te laten geven.

    Kortom, houtskoolbarbecues presteren beter dan roken tijdens het koken, maar gasbarbecues hebben dat extra rookkastvoordeel, dus dit is eigenlijk een kwestie van voorkeur.

    Briketten en lichtere brandstoffen kunnen ook smaakproblemen veroorzaken. Gasgrills zijn consistent, dus ze hebben geen smaakproblemen. Briketten en aanmaakvloeistof geven, wanneer ze niet goed worden verbrand, hun bittere smaak aan het vlees en dit zal uw maaltijd verpesten.

    Ook, nog belangrijker, onverbrande aanstekerbrandstof en briketten zijn kankerverwekkend. De beste manier om dit probleem te bestrijden, is door een houtskoolschoorsteen te gebruiken om uw brandstofvrije sintels voor te bereiden.

    Conclusies

    Houtskoolgrills zijn geweldig voor een wandeling in het bos, een dag aan het strand, een bergbeklimming, een fietsstop en zowat elke buitenactiviteit waarvoor niet te veel zware verpakkingen nodig zijn. Het zijn ook geweldige praatplekken op de barbecue, waar het voorbereidingsproces een ritueel is.

    Gasgrillen is voor snellere en gemakkelijker te onderhouden grills, bij voorkeur thuis vastgezet en zorgt voor een grotere en snellere grillomgeving.

    Hoe een brisket op houtskool te grillen?

    Dus we hebben gekeken naar het verschil tussen houtskool en gas, we weten hoe we onze houtskool moeten aansteken en we weten hoe we de grill moeten gebruiken. Het is om te koken, dus hier is een eenvoudig borstrecept voor je houtskoolgrill.

    Dit is een Texaans recept voor runderborst, en het is het resultaat van een eeuw ervaring in het omgaan met rokerig, laag vuur en langdurig koken. Een goede brisket heeft maar één ingrediënt nodig: de brisket. Je hoeft het niet eens voor te bereiden of te wrijven; je hoeft het alleen maar te koken.

    De vleeskeuze is de sleutel tot succes, voordat u aan een maaltijd begint, moet u ervoor zorgen dat uw sterproduct perfect is. Hiervoor wil je een niet-getrimde dikke laag vet op je borst, en je moet beginnen met het aanbraden van de zijkanten in een pan.

    Hierdoor worden de sappen vastgehouden, waardoor ze niet naar buiten kunnen lekken tijdens het grillen, en de rook van de grill kan binnendringen en voor maximale smaak zorgen.

    Een hele borst van restaurantkwaliteit kan tussen de achttien en twintig pond wegen. Ik betwijfel of je dat wilt koken, tenzij je de halve buurt hebt uitgenodigd. De meeste huishoudens bereiden een vijverborst van vijf tot zes pond voor.

    Brisket kan het beste worden gekookt op een houtskoolgrill vanwege de rook die het doordrenkt, dus zorg ervoor dat je een goede brandstofbron hebt, een goede bron van smaakchips en tilt het deksel niet op tijdens het koken.

    Kook instructies

    Bereid de grill van tevoren voor en stel deze in op 225-250oF, dit duurt ongeveer 30 minuten van voorbereiding tot klaar. Nadat de kolen zijn gesmolten, stelt u de ventilatieopeningen in om ervoor te zorgen dat de temperatuur stabiel blijft.

    Leg de Brisket met de vetkant naar boven op de indirecte warmtezone. Sluit het deksel. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen zijn ingesteld om het vlees te roken. Open het deksel niet zodra het proces begint, anders beschadig je de temperatuur en dit leidt tot het ongekookte eindproduct.

    Houd de temperatuur van uw barbecue op peil door nieuwe kolen en houtsnippers toe te voegen, uit ervaring is dit ongeveer 4-5 nieuwe kolen of briketten met intervallen van 60 tot 90 minuten.

    Borst van deze grote heeft ongeveer 3,5 uur nodig om te koken. Het werkt alleen als de temperatuur tijdens het kookproces constant wordt gehouden. Verwijder na 3,5 uur het deksel. Controleer de kerntemperatuur van het vlees met een thermometer. Het zou op 165oF moeten zijn.

    Wikkel het vlees in folie als de kerntemperatuur 165oF is. De folie houdt de sappen vast. Plaats de verpakte borst op een directe warmtebron totdat deze 185oF bereikt. Het duurt ongeveer 30 minuten om te koken.

    Zodra je borst de magische kerntemperatuur van 185oF heeft bereikt, haal je hem van de grill en laat je hem nog 30 minuten rusten. Als je langer kunt wachten, is een uur perfect. Het is nu echter klaar om te snijden en te serveren.

    Zo grill je spareribs op houtskool

    We hebben net een brisket gemaakt. Laten we nu wat ribben maken, want de borst komt later. Dit klassieke recept voor plakkerige, rokerige barbecueribben is heerlijk.

    De bereidingstijd is 20 minuten en de kooktijd is 3,5 uur.

    • 1 kop barbecuesaus
    • 2 plakken baby-back ribs
    • Appelhout Houtskool
    • Vloeibare kruiden
    • 1 eetlepel droge rub-mix
    • kopje appelgelei
    • kopje bruine suiker
    • kopje honing
    • kopje appelcider

    Begin met het maken van de dry rub, houd deze apart klaar voordat je het vlees gaat bereiden. Als het klaar is, neem je de ribben en verwijder je het achterste membraan. Gebruik de dry rub en bewaar een eetlepel voor later, wrijf de ribben goed met het mengsel naar de voor- en achterkant.

    Op de houtskoolgrill plaats je aan de achterkant aan de lege kant een pannetje water (aluminium of staal), sluit je het deksel, en als de grilltemperatuur 121 C bereikt, leg je de ribben op een grillplaat, zodat je ze indirect kookt voor 2 uur en 15 minuten.

    Neem de eetlepel dry rub, meng deze met de vloeibare kruiden en maak een dubbel vierkant aluminiumfolie om de ribben volledig in te wikkelen.

    Als de kooktijd voorbij is en het deksel niet meer geopend is, haalt u het deksel eraf en verwijdert u voorzichtig de ribben. Gebruik de natte rub om de ribben te coaten. Giet het mengsel over de plaat en wikkel het in aluminiumfolie.

    Plaats het terug in de grill en kook gedurende 1 uur op 121 C.

    Zodra de timer voorbij is, haal je de ribben van de grill en onthul je de folie. Bestrijk de barbecuesaus aan beide kanten. Leg ze vervolgens ongeveer 15 minuten terug op de open grill of tot de saus karamelliseert.

    Je bent nu klaar om te serveren.

    Biefstuk grillen op een houtskoolgrill

    De koning van de grill, er gaat niets boven een op houtskool gegrilde sappige, sappige dikke steak. Dit recept is heel eenvoudig, extreem onfeilbaar en heerlijk. In wezen heeft biefstuk, net als borststuk, niet veel voorbereiding nodig, wat u wel moet doen, is het juiste stuk vlees kopen.

    • 4 x 1 op 1 -dikke rib-eye of New York strip steaks. Elk zal ongeveer 340 g zijn. Je kunt ook filets mignons gebruiken, bijgesneden tot 8-283 gram per stuk.
    • 2 eetlepels canola- of extra vergine olijfolie
    • Koosjer zout
    • Versgemalen peper

    Nadat je de barbecue hebt aangestoken en wacht tot de kolen zijn opgewarmd, haal je de steak uit de koelkast en laat je hem 20 minuten afgedekt op de zijkant staan.

    Als je klaar bent om te grillen, vet je de steaks in en bestrooi je ze met zout en peper.

    Draai het vuur hoog en bak de steaks tot ze goudbruin en een beetje verkoold zijn. Draai de steak om en herhaal het proces aan de andere kant.

    Houd een vleesthermometer bij de hand:

    • 3 -5 minuten voor medium-rare; interne temperatuur van 135oF
    • 5 tot 7 minuten voor medium; interne temperatuur van 140oF
    • Medium-well duurt 8-10 minuten; interne temperatuur is 150oF

    Leg de steak op een bord en laat ze ongeveer 5 minuten met folie rusten, deze rust laat de overtollige sappen eruit lopen, en leg de steak dan op de serveerschaal, of snijd hem in reepjes en serveer.