Wat Is Het Sapgehalte Van Een Sinaasappel?

Sinaasappelsap is een favoriet bij het ontbijt, maar sap uit de winkel heeft niet dezelfde kwaliteit als vers geperste nectar. Je bent hier om erachter te komen hoeveel sinaasappels je nodig hebt voor je volgende recept, of je kopje PB ’s ochtends.

Hoeveel Ml Sap Zit Er In één Sinaasappel?

Een gemiddelde sinaasappel levert 60 ml op, of 2 fl. oz, sap. Je kunt het sap van een sinaasappel vervangen door 4 eetlepels PB in flessen. Sinaasappels zijn geweldig voor het maken van sap, of je nu een blender of een handmixer gebruikt.

Elke sinaasappel is anders en elke sinaasappel produceert een andere hoeveelheid sap. De hoeveelheid die je krijgt hangt af van het soort sinaasappel . Het hangt ook af van wat voor soort mix je maakt. Als je sinaasappels met groen mengt tijdens het persen, is één voldoende.

De meest populaire variëteit van Navel-sinaasappels in de VS zijn die met een bult die lijkt op de navel van een outie. Deze vruchten smaken geweldig, maar ze zijn niet de beste soort om te persen. Een navelsinaasappel levert ongeveer een kopje sap op.

Valencia-sinaasappels zijn de lekkerste sinaasappelsoort op de Amerikaanse markt. Deze sinaasappelcultivar geeft je een lekker felgekleurd sinaasappelsap dat je lang kunt bewaren zonder dat het bitter wordt. De sinaasappels leveren meestal 1/3 kopje of ongeveer 3 fl. op. oz/5 eetlepels.

Hoeveel Sinaasappels Zijn Er Nodig Om 227 G (1 Kopje) Sap Te Maken?

Als je een glas verse jus d’orange wilt drinken, moet je eerst beslissen of je geconcentreerd of verdund sap gaat drinken . Misschien ben je op dieet en wil je minder suiker gebruiken. Ik raad ten zeerste aan om sinaasappelsap te verdunnen met water.

Je hebt 4 middelgrote sinaasappels nodig om 227 g geconcentreerd sinaasappelsap te krijgen.

Als u besluit uw sap te verdunnen

Hoeveel Sinaasappels Maken 250 Ml Sap?

Je hebt 8,4 fl Oz nodig of iets meer dan een kopje sinaasappelsap als je recept 250 ml nodig heeft. Deze hoeveelheid kan worden bereikt door vier grote of vijf middelgrote vruchten te persen.

Is Het Goedkoper Om Je Eigen Sinaasappels Te Persen?

Hoewel het misschien lijkt alsof sap uit de winkel duur is, is het eigenlijk goedkoper dan het zelf maken.

Je haalt iets meer dan 57 g geconcentreerd sap uit één sinaasappel. Dit ondanks het feit dat sinaasappels de hoogste concentratie aan citrusvruchten bevatten (zeker in vergelijking met het sap in limoenen).

Zelfs als je het verdunt

Je krijgt ongeveer 5 sinaasappels in een pond. Als je alleen per pond betaalt (een realistische prijs is ongeveer per pond, maar stel dat je een geweldige deal vindt), kost een glas vers geperst sap van 227 gram je .

Zelf sinaasappels persen is veel duurder dan sinaasappelsap kopen in een 89 fl. oz fles. Zelfs als je niet veel drinkt, is het de moeite waard om je ochtendsap te maken .

De gezondheidsvoordelen van vers geperst sinaasappelsap wegen ruimschoots op tegen de kosten.

Allereerst wordt alle sinaasappelsap in flessen gepasteuriseerd. Hoewel dit niet per se slecht is (pasteurisatie maakt sap houdbaar zonder onnatuurlijke toevoegingen), zorgt het proces ervoor dat sap wat van zijn voedingsstoffen en smaak verliest. Om dat goed te maken, voegen sapfabrieken meestal suiker en smaakversterkers toe om je drankje lekkerder te maken. Je krijgt dus maar een fractie van de vitamines die je normaal in vers fruitsap vindt.

Het langzaam persen van je sinaasappels kost meer, maar het geeft je ook meer voedingsstoffen en voedt je lichaam met elke slok. Je kunt je eigen sinaasappelsap maken met een goede kneedmixer, vooral als deze alle vitamines en mineralen bevat die in natuurlijke sinaasappels voorkomen, zoals vitamine C, vitamine A, calcium, kalium, magnesium en vele andere.

Sinaasappelrassen

Er zijn honderden sinaasappelvariëteiten over de hele wereld, maar deze citrusvrucht heeft niet altijd in het wild bestaan. De oorsprong van sinaasappelen komt uit Zuid-China. Ze zijn een kruising tussen twee citrusbomen, de pomelo (en de mandarijn). Tegenwoordig telen we een paar sinaasappelsoorten in de VS en importeren we er veel die we hier niet kweken, maar hier zijn de vier meest voorkomende soorten sinaasappelen.

Navel Sinaasappels

U bent misschien bekend met navelsinaasappels als u uw fruit bij een kruidenier of supermarkt koopt. De naam van deze sinaasappel is zeer beschrijvend omdat hij een bult heeft aan de niet-stamzijde die eruitziet als een uitstaande navel. Ze worden ook wel vakantiesinaasappels genoemd omdat ze in de winter rijpen.

Hoewel navelsinaasappels heerlijk zijn als ze worden gegeten (plus dat ze niet pitloos zijn), maken ze niet het beste sap. Navelsap rijk aan limonine wordt snel bitter, dus het is belangrijk om het zo snel mogelijk te consumeren. De vloeistof kan niet anders worden opgeslagen dan het is.

Je kunt matige hoeveelheden nectar uit navelsinaasappelsap halen als je het drinkt of in een recept gebruikt. Navels zijn ook een van de meest betaalbare sinaasappelen, vanwege hun populariteit.

Valencia Sinaasappels

Wil je de lekkerste verse jus d’orange, ga dan voor Valencia-sinaasappels. Deze saprijke, zoete sinaasappel wordt niet bitter, zelfs niet nadat je je sap een paar dagen in de koelkast hebt bewaard, en het is een geweldige aanvulling op elk recept. Deze sinaasappel is geweldig voor zowel sap als eten. Het heeft een rijke, zoete smaak en een lage zuurgraad.

Ze bevatten wel wat zaden, maar het rijke sap maakt dit goed.

Deze sinaasappel staat ook wel bekend als de Hamlin Sinaasappel, maar heeft in Spanje niets te maken. Het komt uit Zuid-Californië en is overal verkrijgbaar in de VS. Het sinaasappelseizoen van Valencia loopt van maart tot juli.

Cara Cara Oranje

De pittoreske roze sinaasappel heet Cara Cara en is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook verrukkelijk zoet. Cara Cara-sinaasappels, ook wel roze navel- of Cara Cara-sinaasappels genoemd, zijn een uitstekende keuze voor sap en eten.

De Cara Cara levert matige hoeveelheden sap (vergelijkbaar met navelsinaasappels). Toch zijn ze een goede keuze als je op zoek bent naar een buitengewone smaak . Cara Caras roze vruchtvlees heeft een kenmerkende smaak vergelijkbaar met bessen, en is gezoet met een lage zuurgraad.

Naast de unieke smaak geeft Cara Cara sinaasappelsap je ook meer vitamine C en vitamine A dan gewone navel sinaasappels. Ze zijn ook gemakkelijk uit te persen omdat ze geen zaden hebben.

Bloedsinaasappel

Een bloedsinaasappel is gemakkelijk te herkennen als deze is opengesneden. Het dieprode vlees of karmozijnrood vlees is hun meest onderscheidende kenmerk. Bloedsinaasappels hebben een iets donkerdere schil dan gewone navels.

Deze sinaasappel heeft de neiging iets kleiner te zijn dan andere cultivars. Ze hebben maar een paar zaden en zijn gemakkelijker te pellen. Ze zijn te vinden van december tot april, hoewel ze meer kosten dan andere soorten sinaasappelen, zelfs als ze in het seizoen zijn.

Het sap van bloedsinaasappels is zoet en heerlijk met een duidelijke bessenkick . Ze leveren een matige hoeveelheid vloeistof op die dezelfde dag moet worden gebruikt als het sap wordt geperst . De drank fermenteert snel vanwege het veel hogere suikergehalte. Van deze sinaasappels kun je jam of cake maken, maar ook een glas vitaminerijk sap.

Conclusie

Sinaasappels zijn heerlijk en goed voor je. Sinaasappelsap is een gezonde en heerlijke traktatie waar iedereen van kan genieten, ook al mis je misschien wat vezels als je ze sap in plaats van ze heel op te eten. Je kunt het ook aan veel recepten toevoegen. Het is echter belangrijk om te begrijpen hoeveel sap een sinaasappel kan produceren, zodat u kunt plannen.